torsdag 8 december 2011

den där med årets kock
Här ser ni Årets kock 2011. Hon är uppfödd på den gotländska småbygden där delikatesser som falukorv, torsk med äggsås och pölsa serverades var och varannan vecka. Priset vann hon för sin paradrätt; stekt fläsk med kokt potatis och löksås.

Så kunde det ha stått i Aftonbladet när ni slog upp tidningen i morse, om det inte vore för följande senario; Var fläsket dåligt? Vad menar karlsloken, det ligger ju på skärbrädan och jag skulle bara och sen skära upp det hann jag tänka innan han fortsätter Eftersom du tagit upp karré? Frågande lommade jag ut i köket och såg den där titeln Årets kock flyga rätt ut genom fönstret när jag insåg att jag stått och laborerat med en stor karrébit utan att förstå att det INTE var fläsk. Men fläsk blev det tillslut och det var så perfekt knaperstekt att Jens applåderade oh yeah, imaginary high-five.

Nu bär det strax av på morgonfika och ja, jag har så klart piffat mig med krokar som sticker rakt ut ur huvudet dagen till ära, i stället för kockmössan.