torsdag 13 augusti 2009

sightseeing och skräck


Drog iväg runt 9.30 och letade upp Open Tour-bussen. Jättesmart sightseeing, man löser biljett och sen hoppar man av och på vart och när man vill! Steg av vid Notre-Dame och gick först i souvenirbutikerna. Ju längre ner på gatan vi gick, desto billigare blev det! Åt panini med ost och skinka och drack coca-cola med andakt för den kostade 30 spänn!

Efter lunchen gick vi in in Notre-Dame och det var verkligen maffigt där inne och den var hur stor som helst! Sen hoppade vi på Open Tour-bussen och steg av vid Triumfbågen. Maria och mamma tog sig upp i toppen men jag orkade inte så jag fotade lite från marken istället. Sedan gick vi en sväng på Champs-Élysées och kollade in alla dyra affärer och restauranger. Vi tog metron till Eiffeltornet och fotade lite grann. Vi åkte vidare till Voltaire och åt middag på en Chinarestaurang, det var riktigt gott!

När det började dra sig mot natt bestämde vi oss för att ta en tur till Eiffeltornet för att få se det när det var mörkt och när alla lampor i det blinkade! Det var jättehäftigt och jag ångrar det inte, trots att hemfärden blev minst sagt läskig.. För när vi skulle hem var metron stängd! En tjej som såg att vi var lite oroliga hjälpte oss och rådde oss att ta taxi, inte buss! Men bussen tog vi och fick trängas med fulla och svettstinkande människor.. Busschauffören fattade inte så mycket engelska men förklarade att vi var tvungna att hoppa av vid slutstationen för sedan skulle han fortsätta ut ur Paris! Så vi hoppade av och försökte få hjälp vid någon sorts informationskur vid busstationen. De sa vilken buss vi skulle ta, men nu var vi rejält uppskrämda så vi bestämde oss för att ta en taxi. Vi såg en komma körandes och jag hoppade ut i gatan och vevade med armarna i luften som en galning. Hoppade in i den och han körde oss hem, vår hjälte!

När vi väl var hemma kunde vi slappna av och skratta åt allt. Inget farligt hade ju hänt, men jag var riktigt rädd ett tag. Så rädd att jag mådde illa och trodde att jag skulle kräkas och börja lipa! Vi avslutade äventyret med att fota hur vi hade känt oss under kvällen!