onsdag 12 augusti 2009

På upptäcktsfärd


Landade i Paris 18.15 i går i kväll. Fram tills nu hade resan gått lätt som en plätt och nu kom utmaningen. Via tåg och tunnelbana och hjälp från en fransos hittade vi fram till gatan där vi skulle hämta upp nycklarna till lägenheten. Hoppade på tunnelbanan igen och letade oss sedan fram till vårt boende. Lägenheten var en besvikelse.. Skitig som bara den och massor med mögel i badrummet. Lägenheten är jättefin annars, men smuts, damm, mögel och konstiga lagningar med plastpåsar gör att man inte vill betala dyra pengar för den.

I dag letade vi som galningar efter ett internetcafé och turistbyrå, utan vidare lycka. Men en liten polisstation ramlade vi över och där hjälpte de oss till rätt ställe. När vi väl hittat turistbyrån och även internetcafét och fått i väg ett mail till uthyrningsfirman där vi beskrev vårt missnöje hade mer än halva dagen gått. Mammas mobil ringde och det var vd’n från uthyrningsfirman. Ca 10 min efter att vi skickat mailet hörde han av sig, snacka om snabba ryck! Han lovade att lösa problemet och återkomma senare under dagen.

Vi var nu fikasugna så vi gick till fiket Paul och beställde in macarones och små pajer med choklad, aprikos och jordgubb. Mumsigt! Vd’n ringde igen och på lördag flyttar vi till en ny lägenhet som ligger på samma gata som vi bor nu. När vi fikat klart gick vi till ett gigantiskt pariserhjul. Där fanns massor av karuseller, stånd med godis, glass och lotterier. Vi såg en park som låg precis bredvid men vi tänkte att det inte var något att se. Vi tog tunnelbanan till affären, handlade, åkte hem och lagade mat. Efter maten tittade vi i några broschyrer över sevärdheter. Insåg att vi varit precis vid Louvren och Tuilerierna och totalt dissat det!