lördag 15 augusti 2009

Porte de Clignancourt


Tog metron till Porte de Clignancourt och besökte Europas största marknad Marché aux Puces St-Ouen de Clignancourt. Första delen av marknaden var mest skit. Gamla stringtrosor, trasiga radioapparater som slogs i asfalten i hopp om att de skulle börja fungera igen och tusentals mobilladdare. Sedan blev det bättre och jag hittade en laddare som passade till min mobil och även en present till pappa; ett fickur som det står ”DAD” på. Vi åt galettes till lunch och när vi vandrade vidare blev marknaden ganska tråkig och bestod av samma saker; väskor, tröjor, skor, smycken m.m. Allt var precis likadant och kostade lika mycket i princip.

Marknaden var verkligen HUR stor som helst och plötsligt hittade vi en liten ”gata” där det bara såldes antikviteter i ca 200 små, små butiker. Vi gick till en galleria med massor av vintage- och retroprylar och kläder. Överallt på marknaden fanns det Converseskor och jag blev sugen på köpa ett par för det var så billigt. Hittade tillslut ett par coola i Old School-stil. Vi åkte till Montmartre och ville ha tag i ett mysigt fik med uteplats men fick nöja oss med ett glasshak med halvuteplats. :) När vi skulle bege oss hem såg vi så klart ett urmysigt fik med uteplats och hela köret! Vi hade gått förbi det innan utan att se det! Grr..

Vi åkte hem och tog våra väskor och flyttade några husnummer längre upp på motsatta sidan av gatan. Det var en supernice lägenhet, stor och det bästa av allt var att den hade en fläkt! Den var inte superren, vår nya lya, men mycket bättre än den förra. Bara att inse att fransmännen inte är några fenor med mopp och trasa.;) På kvällen åt vi smarrigt käk och spelade tärning om fläkten. Syrran vann och det var gott för mig för vi delar rum!