måndag 17 augusti 2009

Montmartre
I dag begav vi oss till Sacré-Cœur och när vi satt på tunnelbanan såg jag att mamma och syrran var lite luriga. När vi kommit av invigdes jag i deras plan: Följa nunna. De hade nämligen uppmärksammat att en nunna satt i vår vagn och de tänkte att om hon hoppar av i Montmartre så ska hon säkert till samma ställe som vi! När hon steg av i Montmartre så vi förföljde henne obemärkt och mycket riktigt så ledde hon oss raka vägen till linbanan som går upp till Sacré-Cœur! Väl uppe så blev mamma rörd till tårar över att vara där igen efter ca 40 år! Fotade utsikten (fick även fota för massa andra turister som ville ta gruppfoton!) och sen tog vi en sväng inuti. Fick höra deras fina kör, mäktigt.

Magen kurrade och vi hittade en trevlig restaurang med 3-rättersmiddag för 200:-/person. Mamma beställde ankleverpaté, syrran sniglar och jag grodlår till förrätt. Sedan rumpstek och anka till huvudrätt och crêpes och glass till efterrätt. Syrran höll på att kräkas av sniglarna, men jag tyckte att de var nice och smällde i mig tre stycken! Mammas ankleverpaté smakade pyton men mina grodlår var helt okej, smakade som kyckling! Nu har vi i alla fall provat på sniglar och grodlår, det sa vi innan vi åkte att vi var tvungna att göra!

Efter maten promenerade vi till Montmartres sexkvarter och drog in mamma i Rebecca Rils sexvaruhus. Vi fyllde en shoppingvagn och sen provades det utstyrslar! Det var skitkul och folk omkring trodde vi var helt galna. Tänk er en 60-åring och en gravid som provar stygga sjuksköterskedräkter! Haha! Mamma var nog lite nervös att vi skulle köpa något till henne där och sedan tvinga henne att ha på sig på födelsedagen så hon drog en lättnadens suck när vi kom ut därifrån tomhänta!:) Vi fortsatte gatan fram och hamnade vid Molin Rouge och efter att vi kikat lite där så åkte vi till Eiffeltornet. Sedan letade vi upp båtbokningen. Mamma slog på stort och bokade det allra lyxigaste bordet längst fram i båten med den bästa utsikten och menyn!