tisdag 24 april 2012

den där med Journal jar




Min syster fick en Journal jar av mig i julas och nästa år kommer jag att få tillbaka en hel bok om bara henne! Jorunal jar går ut på att man under ett år drar en fråga om dagen, klistrar in den i en bok och skriver därefter sitt svar.

Det man behöver är:
Glasburk eller annan snygg burk
Bok att skriva i
Frågor
Diverse smått och gott att dekorera ev. burk och bok med



Frågor hittar man genom att googla "jorunal jar + frågor" och antingen skriver man ut dem och klipper ut en och en. Om man inte har skrivare så skriver man helt enkelt av dem på små lappar för hand. Bok kan man välja helt efter tycke och smak men tänk bara på att inte ta en för liten bok. Jag gav en minibok till min mamma som är en storskrivare och gärna skriver mycket.. ingen bra kombo! Boken kan man dekorera om och hur man vill. Klä in med fint papper, sätta fast ett fotografi eller använda sig av bokstavsstickers. Har man en tjusig burk kan man lägga frågorna i den, annars kan man ta en vanlig gammal glasburk och sen piffa med snören, papper, måla den osv.. Kul kan vara om man håller ihop temat med burk och bok men det är en smaksak!



När allt är pimpat och frågorna ligger redo i burken kan man i början av boken skriva en rad eller två med tanken bakom boken. Journal jar passar att ge till alla och allra helst till farmor eller morfar, för att sen ge vidare till barnbarnen.