onsdag 8 februari 2012

den där med evig pion
Egentligen är det ingen pion utan en pom-pom jag hade som dekoration på min fest och den är ju så rysligt fin att något var jag tvungen att använda den till något. Tog helt enkelt en vanlig, spetsig blompinne som jag målade med ljusrosa tuschpenna. Sen var det bara att spetsa pom-pomen och ta-daaa så hade jag en finfin pion mitt i kalla februari! Hittade ingen vas som passade men ett högt glas med fyllning för bättre stadga i det här fallet majsvälling som blivit över blev helt perfekt.

Pom-poms är superenkla att göra av silkespapper eller servetter, jag gillar servetter bättre för de går inte lika lätt sönder när man ska dra isär papprena. Ta ca tre servetter, vik ut till hälften och klipp av kanten där de sitter ihop. Vik sedan ihop som ett dragspel och runda av kanterna med sax. Ta ett snöre/band, knyt åt och nu är det bara att börja vika ut sida för sida och när sista pappret är utvecklat har du en superfin pom-pom!