onsdag 23 november 2011

den där med katalogkryss
När jag var liten älskade jag att katalogshoppa, typ Ellos för det var där mamma handlade kläder. Satt där med penna och bläddrade och satte kryss vid en fin klänning, strök under artikelnumret och ringade in storleken. Hemma hos syster har jag också suttit och kryssat i hennes kataloger. Men jag tror att jag kan räkna de gånger jag faktiskt beställt något på en hand. Det är något med att få "shoppa loss" men ändå inte betala ett dugg. Och plaggen saknar jag inte när jag stänger katalogen utan det var bara där och då jag ville ha dem. I en värld där jag är ekonomiskt oberoende och kan handla urskillningslöst precis vad jag vill. Jag håller fortfarande på så där när katalogerna dimper ner i brevlådan och jag älskar det precis lika mycket nu som då. Ibland händer det faktiskt att jag beställer något, men oftast kommer det aldrig längre än bara massa kryss. Är jag ensam eller finns det fler katalogkryssare där ute?