onsdag 19 augusti 2009

mamma 60
Syrran och jag gick upp 07.00, slängde på oss kläder och begav oss iväg på bakelsejakt! Vi hade tur, ett bageri hade precis öppnat så där inhandlade vi baguetter och en tårta med röda frukter och pistage. Vi bad dem sätta dit sifforna 6 och 0 och då fick vi även med ett litet grattiskort. Gick hem och gjorde tyst, tyst i ordning frukostbordet och sedan tassade vi in till mamma och väckte henne med tända ljus och sång. Efter frukost fick hon paketet som innehöll ett Eiffeltorn i 18-karats guld som hon kan sätta i sitt berlockarmband. Hon blev superglad!

Sen åkte vi till Pompidou och kollade in ”skandalbygget”. Därefter åkte vi till Louvren och betalade 10 spänn för att gå på toa, men den måste ha varit den fräschaste i hela Paris så det var det värt!:) Fotade mamma i Mona-Lisa ram och mig under ett ”Virgin”-märke.. Åkte till Latinkvarteren och käkade lunch och efter det åkte vi hem för att vila och göra oss i ordning för kvällen.

19.45 befann vi oss på båten som skulle ta oss runt på Siene. Lyxigt som tusan var det och kvällen var toppen! Pricken över i:et var att vi fick sångerskan och bandet att sjunga för mamma. Plötsligt släcktes lamporna ner och en tårtbit med ett ljus i kom inseglandes till vårt bord och landade framför mamma till sång av ”Happy Birthday”. Hon blev helt rörd, lilla mamma. När vi kommit i land igen skyndade vi oss till metron för att inte missa den sista för kvällen och riskera att ha ännu ett äventyr i den parisiska natten.:)